figure figure

Derfor elsker danskerne zumba

Zumba har været udbredt herhjemme i mange år, og populariteten er bestemt ikke forsvundet. Det hænger sammen med, at det er en aktivitet, som danskerne har taget rigtig godt imod. At det forholder sig på denne måde er naturligvis ikke uden grund. Vi kommer omkring, hvorfor zumba er blevet så stort et hit blandt aktive danskere nedenfor.

Lige så meget fest som fitness

En af årsagerne til, at zumba er blevet populært i Danmark er, at det er lige så meget fest, som det er fitness. Derfor er det nærmest umuligt at deltage i uden at have et stort smil på læben fra start til slut. Dette har selvfølgelig haft stor indflydelse på dets popularitet her i landet.

Zumba er en form for fitness, hvor der er særligt fokus på højt humør og god stemning. Derfor bliver der også brugt pulserende musik i baggrunden, hvilket hitter blandt mange. Har du endnu ikke givet zumba en chance, er det bestemt værd at gøre dette.

Effektivt til kalorieforbrænding

Zumba var næppe blevet et lige så stort hit, hvis ikke det havde været en effektiv måde at forbrænde kalorier på. Ganske vist er der mange, der er vilde med det, da det er en energisk og festlige måde at motionere på, men det er ikke nok til at tiltrække deltagerne.

Det faktum, at det er muligt at forbrænde op mod 500 kalorier på en session har derimod stor indflydelse på, at mange er vilde med det. Hvor meget man konkret forbrænder afhænger dog af sessionens intensitet og længde.

Er meget medgørligt

I modsætning til mange andre måder at motionere på, så er det nemt og medgørligt at komme i gang med zumba. Det skyldes, at der ikke er behov for, at man skal købe en masse udstyr. Faktisk kan man klare sig, hvis man blot har et sæt træningstøj og -sko.

Det skyldes, at du ikke skal dyrke zumba derhjemme. Derimod skal du deltage i en session i et fitnesscenter e.l. Her skal du intet medbringe, men skal blot møde omklædt. Har du træningstøj og -sko i orden, kan du derfor være i gang med at dyrke zumba allerede i dag.

Er blevet mere udbredt i hele landet

Det er naturligvis også værd at påpege, at zumba er blevet mere udbredt i hele landet. Det betyder, at det ikke kun er en mulighed, man har, hvis man bor i en storby som Århus eller København. Derimod kan man finde zumbahold i hele landet.

Vil du gerne give zumba en chance, skal du derfor ikke frygte, at det ikke kan lade sig gøre i nærheden af dig. En stor del af de fitnesscentre, du kan finde i Danmark, har hold med zumba flere gange om ugen, som man kan tilmelde sig fra gang til gang.