figure figure
En osteopat kan være nyttig at række ud til, hvis du døjer med fysiske gener. Her kan du læse mere om, hvad en osteopat kan behandle.

Råd bod på generne gennem osteopati i København

Behandlingsformen osteopati har til formål at genoprette kroppens naturlige balance og funktion, hvorfor behandlingsformen kan være enormt givende for mange mennesker, som døjer med fysiske skavanker i dagligdagen.

Osteopati kan blandt andet være brugbart for spædbørn i forbindelse med baby kolik og baby refluks, mens det ligeledes er nyttigt i forhold til udfordringer som lændesmerter eller skoliose.

Her på siden kan du læse mere om hyppige udfordringer, en professionel osteopat i København kan hjælpe dig med.

1. Baby kolik 

Gråd og babyer går ofte hånd i hånd og kan være svært at komme helt udenom. Det skyldes et manglende sprog, og gråden bliver en babys måde at kommunikere med sine omgivelser på. Gråden kan dog udvikle sig i sådan en grad, at det betegnes som reel baby kolik.

Baby kolik handler om babygråd i mindst tre timer om dagen, tre gange om ugen, i minimum tre uger. Tendensen ses hos omkring hver tredje nyfødte baby.

Typiske tegn på baby kolik kan være øget længde og styrke af gråden, gråd flere gange om dagen, større slag og spark fra babyen i forbindelse med gråd, eller hvis enten mad, søvn, trøst eller ny en ble ikke hjælper på gråden.

Herunder kan du læse mere om, hvordan en professionel osteopat i København kan hjælpe dig med fysiske skavanker:

Læs mere her: https://www.aarhusosteopati.dk/osteopat-osteopati-koebenhavn.aspx

2. Baby refluks

Baby refluks kendes også som almindelig gylp, der opstår inden for 30 minutter efter indtaget føde. Årsagen til baby refluks skyldes typisk, at mavesækken er blevet fyldt, så den overskydende mælk eller føde ender som gylp den modsatte vej.

Heldigvis findes der råd, som kan bekæmpe baby refluks:

  • Moren kan undgå føde, som fører til baby refluks; herunder chokolade, pebermynte, koffein og fedtholdig mad.
  • Hold babyens overkrop lodret i perioden efter indtaget mad
  • Indtagelse af mindre måltider

3. Fladt baghoved eller skævt hoved

Der kan udvikles et såkaldt fladt baghoved eller et skævt hoved hos en baby, da kraniet er blødere og mere fleksibelt, end voksnes er. Ligger en baby derfor ned en stor del af tiden, kan der derfor godt udvikles et fladt baghoved, hvilket er ganske almindeligt.

Ligesom et fladt baghoved kan et skævt hoved også fremkomme i forbindelse med en liggende position. Her opstår det skæve hoved hovedsageligt, hvis babyen drejer hovedet mere i den ene retning end den anden. Det skyldes ofte spændte eller stramme halsmuskler.

4. Skoliose

Skævhed i rygsøjlen betegnes som skoliose. Ser man rygsøjlen bagfra, og den hælder eller kurver mod en af siderne – og er mere formet som et S -, kan det betegnes som skoliose. Det kan blandt andet være årsag til smerte i lænden 

Med hjælp fra en dygtig osteopat og fokus på massage og akupunktur kan det være med til at afspænde ledbånd, sener og muskler i området.

5. Lændesmerter

Lændesmerter kan nedsætte livskvaliteten markant og kan blandt andet skyldes skoliose eller graviditet, der øger presset på kroppens enkelte dele. Under graviditeten bliver kroppen betydeligt mindre smidig i forbindelse med bevægelser til siden, forover, bagover eller ved rotation.

Spændinger i bækkenet, hoften eller maven kan nedsætte mobiliteten i lændeområdet, hvorfor lændesmerter og andre typer rygsmerter kan opstå.

Smerter er et vidt begreb og forsvinder engang imellem på egen hånd. Det er dog ikke altid tilfældet. En dygtig osteopat i København kan være en enormt nyttig hjælp at gøre brug af.